Wie ben ik?

Marie-Thérèse Hanselaar

Aan het werk in het atelier

(Tilburg 3 januari 1947)

 De schoonheid van een wilde tuin, structuren en ritmes in het landschap, de sfeer van een zomerdag…..
Wat mij boeit in het schilderen is:
Observeren, registreren, abstraheren en improviseren om met structuur, ritme, compositie en kleur,  de natuur  en het menselijk gedrag in hun intentie en uitstraling vast te leggen.
Deze metaforen prikkelen mij om op een nieuwe manier naar de natuur te kijken, de ene keer figuratief, de andere keer abstract. Het is als een hymne aan de natuur, verbeeld als een gedicht. De spontane beweging in mijn werk heeft zijn oorsprong in het tachisme en in de action-painting.

Ik studeerde aan de Kunstacademie in Tilburg bij o.a. Joop Liesker en Nico Molenkamp. Na mijn afstuderen in 1970 werd ik verder gevormd door de collegiale lessen van de Chinese inktschilder Zhou Jun en door de opleiding Kunst- en Mediamanagement aan de Hogeschool in Utrecht.
Mijn werken zijn in bezit van diverse bedrijven en instellingen in Nederland en bij particulieren in diverse landen.
Op 9 juni 2011 verscheen in de “Journal de Haut Marne” een artikel over mij waarin de expositie van een aquarel van 9 m van mijn hand wordt aangekondigd.
Vanaf 1970 tot 2022 gaf ik schilderles aan enthousiaste cursisten in Nederland en Frankrijk. Vanaf nu in mijn atelier in Vught.
Ik ontving in 2011 de Medaille d’Or op de Salon de Peintures et Sculptures in Bourbon les Bains. Sinds 2012 tot 2023 was ik jurylid van deze salon

 Van 1989 tot 2023 woonde en werkte ik op Le Vieux Chateau in Poinson lès Fayl, Frankrijk.
Mijn schilderijen zijn vanaf maart 2023 permanent geëxposeerd in mijn atelier in Rouppe van der Voortlaan 1, Vught. 

Advertentie